Kde vzít peníze na bydlení?

V dnešní době už se bydlí porůznu. Někteří z nás žijí stejně jako za starých časů v bytech státních, někteří v pronájmu a někteří už mají i vlastní střechu nad hlavou. To podle okolností. A jak se jistě shodneme, není nad to, když člověk bydlí ve svém. Jakmile mu totiž jeho objekt patří, má jistotu, že neutrácí zbytečně, že neplatí kromě toho, co zde využije, i peníze pronajímateli za to, že se mu tento uvolil dát své prostory k dispozici, nikdo ho odsud proti jeho vůli nemůže jen tak vystěhovat, a plusem je vlastně i to, že se jedná o majetek a tedy investici, jež se postupem času zhodnocuje.

Ovšem zatímco ze zmíněných důvodů touží po bydlení ve vlastním objektu kdekdo, ne každému je to dopřáno. A to samozřejmě z toho důvodu, že vlastní nemovitost něco stojí. A nejde určitě o pakatel, jde o velké peníze, které jenom tak někdo nedá dohromady.

drobné mince

Když si někdo nemůže koupit svůj vlastní dům nebo byt za svoje soukromé peníze, často si na jeho koupi půjčí. Hypotéky se už u nás staly běžnou věcí a mnozí lidé na ně sázejí.

Ale co když je hypotéka určená ke koupi naprosto vlastního objektu přece jenom natolik drahá, že je nad možnosti zájemce o vlastní bydlení? Pak lze tomuto doporučit něco obdobného. Podobně ideální je přece i koupě bytu družstevního, a hypotéka družstevní byt Fahd financovat rovněž může.

dolary USA

Koupě družstevního bytu s využitím hypotéky u nás sice zase až tak běžná není, nicméně i tato možnost už tu je, pokud se vsadí na pomoc nebankovní společnosti. Pouze se tu musí počítat s určitými negativy.

Když se totiž kupuje družstevní byt, nekupuje se tento jako takový, nýbrž jen určitý podíl na celém objektu, a z toho vyplývají i určité komplikace, jež činí toto pro poskytovatele hypotéky komplikovanějším. A proto se zde také půjčuje jen menší část hodnoty takového bytu a za méně výhodných podmínek. Ale i to je pro někoho přínosné. Protože jsou družstevní byty levnější než ty soukromé, a tak jsou dosažitelné i pro ty, kteří by na vlastní bydlení neměli.