Jak na nadbytečná kila?

Odpověď na otázku položenou v titulku připadne nejspíše každému z nás stejná. Protože ji známe odmalička. Způsobem, jak se zbavit nadbytečných kilogramů, je jedině omezení příjmu živin a zvýšení pohybové aktivity. Pokud začneme sportovat a vyhneme se přejídání, dosáhneme žádoucího efektu.
Ovšem jakkoliv je nám odpověď jasná, zůstáváme coby národ obézní. Spousta lidí, ty po zhubnutí toužící nevyjímaje, totiž s podobným počínáním sice začne, možná dokonce opakovaně, ale dříve či později zase předčasně skončí. Ne proto, že by dotyční už zhubnout nechtěli, ale jednoduše proto, že je toto řešení hodně nepříjemné. Zkuste si dát jenom delší pauzu v jídle, zkuste si zasportovat více, než na co je vaše zlenivělá tělesná schránka zvyklá, a dáte mi za pravdu.muž s nadváhou.png
A tak leckdo třeba i nějaký ten kilogram shodí, jenže ve chvíli, kdy to vzdá, se ‚náležitě odškodní za prožitá muka‘, tedy několikrát se vydatně nadlábne, a je tam, kde byl. Nebo je to dokonce ještě horší. O tomto faktu známém jako jo-jo efekt už jste určitě také slyšeli.
Někdo se pak pokusí vsadit na nějaký ten zázračný přípravek na hubnutí, který je co chvíli někde propagován bombastickou reklamou. V naději, že by to snad mohlo fungovat. Ovšem to je utopie, žádné placebo nezabere, ani kdyby to jeho prodejci prohlašovali sebehlasitěji. Tu se jedná o klamání zákazníků, tu o vyslovený podvod. Protože tuky v těle nelze rozpustit nějakými kapkami či pochybnými pilulkami, žádná náplast nebo mast je z těla nevysaje.obezita obrázek.png
A tak nakonec nezbývá než vsadit na pomocníka, který neslibuje zázraky, ale pomáhá, aby si člověk pomohl sám. Nese jméno Phentermine a jde o anorektikum, tedy prostředek, který tlumí nadměrnou chuť k jídlu. Stačí jedna tableta před snídaní nebo dvě hodiny po ní, zapitá dostatečným množstvím tekutiny, a tento počin způsobí, že dotyčný jedinec necítí minimálně po dobu osmi hodin hlad.
A jak je zřejmé, bez pocitu hladu se daleko lépe hladoví, tedy v případě obézních lidí omezuje příjem potravin. A čím méně toho tito snědí, tím více logicky zhubnou. Zejména spojí-li to s pohybem.
Uspějí i ti, kdo by jinak kvůli hladu při dietě selhali. Určitě.